Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

May 20, 2009

Perempuan Makhluk Rumit #1 : Rahsia Tak Bertempat

this is my nineth post.

Gloomy Girl

sila bace smpai abes..
sori kalo pnjg sgt...
hehehe...

maaf kalo tajuk agak seksis, tp hakikatnya mmg begitu..
drpada tajuk, dpat kita tau yg post nih akan ade sequel sendiri...
smpai berapa tak pasti, tp yg pasti maksimum dia smpai chapter 99 laa...

niat nak mintak pendapat...
bukan nak burukkan sape2...
ikuti kisah dibawah....

================

ada seorang kawan aku begitu berbangga kerana dia ada seorang awek yg cun...
bg dia, takde sape dh yg cun...
letak arr Jessica Alba ke, Kyoko Fukada ke,
ttp awek dia yg paling cun...
aku namakan dia si Y (bukan nama sbnar) [HAHAHAHA]

yup,
aku mmg pnah tgk awek dia...
serius cun,sikit japanese look...
bg lelaki yg kategori 'average joe' mcam kawan aku tuh...
dpat awek mcam minah nih dh kira bertuah bangat dah...
bertuah badan...
untung sbb ade kereta kot...

hm,
walaupon tak selalu jumpa, tp diorg nih mcam bahagia je...
tukar2 gmbr dlam emel...
chatting dlm YM...
pendek kata sweet arr...
'i love u, u love me'... >_<

tp ada satu perkara yg si Y nih tak berapa nak paham...
awek dia nih declare 'single' kat org lain,
walaupon mmg dh sah diorg nih bercouple...
dlm friendster, facebook, tagged, dan mcam2 laman sesawang jaringan sosial yg ade...
status musti 'single'...
paling busuk pon 'it's complicated'..

si Y nih pnah tanye knape...
dia kate tak perlu kecoh, bile org tanye baru bgtau...
hm...
i smell something fishy...

the thing is, hanya beberapa org yg rapat dgn awek si Y nih je tau dia dh dgn si Y...
tu pon sbb diorg tu mmber sebilik dia...
yg lain, HARAM....
siap suro kawan2 dia nih jgn bgtau kawan yg lain lg...
hm,pelik...

si Y ngadu kat aku slaku kawan merangkap penasihat chenta dia...
yg lain OK, just hal nih je wat dia bengong...
sbb muka dia tak hensem ke???
kalo tak hensem, apsal declare couple dulu??

aku tanye lebih lanjut...
rupanya dlm famili awek dia tuh, hanya adik pompuan dia je tau...
dgn parents, just ckap kawan biasa...
aku jd lebih pelik...

pd aku,
kalo nak sorok dr keluarga, mgkin sbb utama dia supaya taknak parents kita risau...
tmbah2 kalo parents tu over protective smacam...
ortodox, konservatif dll...
tggu dah bersedia baru bgtau laa kononnye..
tp aku tak brape paham knape perlu sorok dr kawan2...

kalo kwan2 tu baik dgn mak bapak awek dia tu lain arr citer...
mgkin takut bgtau parents dia...
tp takde pon yg baik dgn parents dia...

Aku sian kat si Y nih...
dia btol punye serius, siap kumpul duit nk masuk minang lg...
sggup mkan maggi, jual tin & botol...

kalo ikut pemerhatian aku,
si awek dia nih wat camtu sbb dia mmg pkir taknak lame dgn si Y ni..
maklum arr, keturunan nama tuan besar nih susah sket..
kalo putus, senang arr pd dia, dia takkan terasa sgt...
lelaki TOUCH 'n GO...
pendek kata, dia nih nak gunakan si Y nih je...
ade kereta maa, bkan tu ke kriteria utama awek zaman skang???

tp tu pndangan aku sbg lelaki...
nak bgtau dia, tak sampai hati beb..
tp kalo awek dia btol camtuh, mmg aku org pertama serang beb...

kalo2 aku tersalah tafsir, aku mintak maaf awal2...
tp mcam takde sbab yg munasabah je kena berlakon mcam bukan couple...
baik takyah declare dr awal, kan???

===============

aku mempelawa pembaca (terutamanya gadis2) bg komen...
bgtau aku ape sbb yg munasabah...
nak tanye direct, kdg2 pompuan nih jaga hati sgt...
kesian kat member aku si Y tu...

kepada Y,
kalo ko bace post nih (rasenye ko tak bace kot blog aku sbb ko tak tau),
aku mintak maaf sbb jaja kesah chenta ko...
sori bro...

chiaooo!!!!
hasta cumplir con los dedos el teclado de nuevo!!




6 comments:

  1. hey cal...
    in a way..aku agree perempuan mmg rumit
    sbb aku rs..girls tend to think tooooo much until the very last and smallest detail (but maybe not all perempuan la...ni generally)

    based on ur story ni..aku penah experience sumthing like this...but opposite la
    it's the guy yg bgtau sume org yg die still single but he was actually with me...
    but in my case..i rase the reason was because ex aku tu one of the airforce army..
    and they tend (not all but some of them) to be more of "playboy" punye style mcm tu? *no offence to any army yg bace ni ye*
    u know...yg diorang bet dgn rakan2 sendiri berape awek yg diorang boleh dpt...
    something like that la...

    so i'm guessing...in that situation based on ur story tu...maybe it has to do with surrounding factors kot...and also family matters
    mcm ko ckp tu la..maybe parents die a bit over protective??
    i dunno about Y punye awek punye family mcm mane..but I have a friend yg parents die nak die kawin dgn someone yg boleh bwk business into the family...joint venture mcm tu...and my friend tak boleh nk disagree dgn die punye parents coz parents die mmg ttp dgn decision mcm tu...

    perempuan ni tend to simpan rahsia sket...maybe ade "something" yg buatkan die buat mcm tu..
    kene pandai korek from her kalau nk tau the real reason la...
    tp kalau die mmg nak maen2kan kwn ko tu...tu mmg tak gune sket la...

    nways...just my 2 cents...=)

    ReplyDelete
  2. true luv instinct kuat beb.
    tapi kalau xsure...sambil lewa je...
    entah la..aku xtau r..
    malas nak pk r...
    xyah r mengaku serius. serius sensorang x kemane..

    ReplyDelete
  3. saye pompuan..bukan nak kate ape..atau xnak bekap kaum sendiri, tapi..memang sikap pompuan dahi licin ni,dorang xnak kehilangan die-hard-fan dorg..sbb..bila da kapel,laki len da xnak kaco da..
    itu..ikot survey aku la..sangat licik okeh..tapi..laki jugak jauh lagi licik mcm mizz liana ckap tuh...ader yg nak body jek..mmg da kenal sangat da..sila elak yer..lelaki n pompuan..sila hargai diri n org laen..(^^)

    ReplyDelete
  4. aaand 5 tahun sudah berlalu, sekarang apa sudah jadi sama Y dan 'awek'nya? apakah result eksperimen dari pemerhatian anda? ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. @plain83
      wow, ko singkap entri purba ni?
      hahaha..

      Lepas 5 tahun, aku dapati jangkaan aku betul...
      Y putus dgn aweknya,
      sebabnya aku tak tanya lanjut, tp Y pun tak ceritakan pd aku...
      Dan tahun lepas aku dpat tahu bekas awek Y tu dah dpat anak kedua..
      Memang rasanya Y sekadar 'teman waktu zaman mahu berseronok' kpd bekas aweknya...

      Funny kan bila perasaan manusia dipermainkan mcam barang mainan?

      Delete
  5. tak pelik la. aisy sendiri sorokkan benda tu.... bila dah betul betul nak kawen, baru lah bagi tahu.. hehehehe.. sebab tanak malu bila tak jadi.

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: